fbpx
Your Cart

011-2906 2609

Pos berjalan setiap hari kecuali Sabtu & Ahad

JANJI – TERE LIYE

Purchase this product now and earn 50 points!RM50.00

Categories ,

Sinopsis Novel Janji – Tereliye

Novel Janji karya Tere Liye menceritakan sosok tiga sekawan pembuat onar yang bernama Hasan, Baso dan Kahar di sebuah sekolah agama.

Kenakalan mereka sudah tidak bisa terhitung lagi, hingga pada puncaknya saat calon Presiden dan staffnya datang menemui Buya (kiyai) selaku pemilik sekolah agama tersebut. Hasan, Baso dan Kahar memasukkan garam ke dalam teh calon Presiden, staff Presiden dan juga Buya.

Buya (kiyai) tidak menghukum Hasan, Baso dan Kahar, melainkan meminta mereka untuk mencari sosok Bahar.

Bahar, merupakan murid dari ayah Buya pada puluhan tahun yang lalu. Ayah Buya merupakan pendiri sekolah agama tersebut. Sementara Bahar merupakan sosok murid yang nakal, dia anak yatim piatu dan hidup hanya bersama neneknya, hingga membuatnya dikirim ke sekolah agama. Hari demi hari dilalui Bahar dengan menjahili banyak orang dan bersikap onar. Hingga pada bulan Ramadhan, Bahar membangunkan sahur di sekolah agama tersebut menggunakan meriam berbubuk mesiu, yang membuat sekolah agama terbakar dan seorang anak difabel meninggal dunia.

Setelah adanya kejadian itu, Bahar dikeluarkan dari sekolah. Namun, setelahnya ayah Buya menjadi sering kali bermimpi buruk akan perasaan bersalahnya kepada Bahar.

Lalu siapakah sebenarnya Bahar? Yuk, segera dapatkan buku Janji oleh Tere Liye dan ikuti perjalanan tiga sekawan ini untuk menemui Bahar.

Out of stock

Waktu Operasi Isnin – Jumaat

9.00 a.m. - 5.00 p.m

Penghantaran percuma

Pembelian minimum RM250

Langkah Pembelian Mudah

Pilih → Tambah Ke Troli → Bayar

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa