SEA YOUNG-HAE PEJUANG KEMERDEKAAN DI PARIS – JUNG SANG-CHEON

SEA YOUNG-HAE PEJUANG KEMERDEKAAN DI PARIS – JUNG SANG-CHEON

RM28.00

5 in stock

Penghantaran Percuma Untuk Pesanan Berikut :

  • Pembelian minimum RM250
  • Pakej Kombo.
Guaranteed Safe Checkout

Description

Penulis: Jung Sang Cheon

Genre: Biografi

ISBN: 978-967-2437-02-4

Mukasurat: 260

Mengenai buku:

Seo Young-hae – seorang wartawan,diplomat, dan pejuang kemerdekaan. Beliau merupakan satu-satunya nama besar di Eropah yang menghubungi kerajaan bayangan di Paris dan berjuang selama 27 tahun untuk kemerdekaan negara Korea.

Jika kehidupan seseorang di dunia ini ibarat sebuah drama, kehidupan Seo-Young hae boleh menjadi sebuah drama yang menarik dan menakjubkan. Dari era penjajahan empayar Jepun sehinggalah zaman selepas kemerdekaan, pengiktrafan kerajaan dalam sejarah dunia dan pembangunan mega negara Korea tergambar daripada kehidupannya.

Seo-Young hae berjuang untuk kebebasan Korea seumur hidupnya. Beliau ada sewaktu negaranya dibahagikan kepada Korea Selatan dan Korea Utara. Beliau merupakan seorang yang bijak, percaya kepada falsafah moral Confucius, berbicara dalam tujuh bahasa, pasifis dan antifasis.

Tetapi sayang, beliau merupakan aktivis kemerdekaan Korea di Paris yang tidak didendang. Namanya jarang diketahui oleh genarasi sekarang.

Jadi, diharapkan buku ini akan dapat memberikan jawapan secara ringkas dan padat kepada soalan-soalan seperti, “Siapakah Seo Young Hae? Wujudkah aktivis kemerdekaan seperti itu?”

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.