fbpx
Your Cart

011-2906 2609

Pos berjalan setiap hari kecuali Sabtu & Ahad

MALAYSIA BERKURUNG

ENTAH MENGAPA,
UJIAN BERKURUNG INI DILANJUTKAN OLEH ALLAH?

Mungkin kerana doa kita agar wabak COVID-19 diangkat oleh Allah belum dimakbulkan sepenuhnya. Mungkin kerana iklim bumi belum benar-benar pulih setelah lama dicederakan oleh manusia. Mungkin kerana arahan berkurung oleh kerajaan belum benar-benar kita patuhi. Mungkin kerana solat jemaah dalam rumah kita belum cukup mengisi ruang rohani dalam keluarga yang selama ini penuh leka. Mungkin kerana hubungan keluarga masih belum erat rapat dalam tempoh berkurung sebelum ini. Mungkin kerana bacaan al-Quran kita masih belum mencapai sasaran rohani sepatutnya. Mungkin kerana darjat sabar kita belum benar-benar teruji. Mungkin, mungkin, mungkin?

DAPATKAN E-BOOK COVID 19 ANDA SEKARANG

Kami juga ambil maklum jika anda seorang yang minat akan pembacaan melalui buku yang bercetak. Jadi, insyaAllah kami akan mencetak buku ini sebagai rujukan untuk anda simpan di perpustakaan mini anda di rumah, di pejabat atau untuk diberikan kepada orang lain. Peristiwa Covid 19 ini bakal menjadi sejarah buat kita di masa akan datang dan semoga keberadaan buku ini dapat menjadi rujukan bertulis yang boleh diambil untuk generasi – generasi seterusnya. 

MARI BELI BUKU COVID 19 ANDA SEKARANG

RM25 RM22.50

KENALI PENULIS

Ustaz Abdullah Bukhari Abdul Rahim Al-Hafiz

Dilahirkan di kampung Mentuan, Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan. Sejarah pendidikannya bermula di Sekolah Kebangsaan Mentuan, Kubang Kerian dan meneruskan pendidikan menengah di Sekolah Menengah Maahad Muhammadi Lelaki, Kota Bharu. Kemudian beliau memperoleh diploma Tahfiz al-Quran dan Qiraat dari Darul Quran, JAKIM. Seterusnya, beliau melanjutkan pengajian di peringkat Sarjana Muda Usuluddin, al-Quran dan al-Hadith serta Sarjana Usuluddin, Tafsir al-Quran di Universiti Malaya. Beliau juga merupakan salah seorang kolumnis majalah al-ustaz, kolumnis (mingguan) dalam Utusan Malaysia dan menjadi Timbalan Presiden Multaqa Asatizah dan du’at (murshid). Selain itu, beliau juga pernah menghasilkan beberapa buah buku.

Waktu Operasi Isnin – Jumaat

9.00 a.m. - 5.00 p.m

Penghantaran percuma

Pembelian minimum RM250

Langkah Pembelian Mudah

Pilih → Tambah Ke Troli → Bayar

Pembayaran Selamat 100%

FPX / MasterCard / Visa