fbpx

Guru Aini, Guru Inspirasi

Novel ini mengisahkan tentang seorang guru, Desi Istiqomah yang dipanggil Bu Desi dan anak muridnya Aini. Bu Desi merupakan seorang wanita yang amat cerdas dan amat cintakan ilmu matematik. Bahkan, dia turut menguasai kesemua cabang ilmu yang berkaitan dengan matematik, pendidikan (ilmu pedagogi) dan psikologi pendidikan. Bu Desi bercita-cita untuk melahirkan ramai pelajar genius matematik dari kalangan orang kampung yang miskin.

Berjayakah beliau ?

Anda pembaca tegar karya Andrea Hirata ?

Dan anda telah pun habis membaca buku ‘Orang-orang Biasa’ ?

Maka anda pasti tidak boleh ketinggalan memiliki naskah baru ini !

Melalui novel ini, terserlahlah ketinggian penguasaan ilmu yang dikuasai oleh penulis. Novel ini digarap dengan baik bagi menunjukkan kebijaksaan dan kecekalan hati seorang guru di dalam mendidik anak muridnya yang bermula dari sifar.

Maka, tidak pelik jika buku ini telah mendapat rating yang TINGGI di GOODREADS dengan nota review yang membuatkan ramai orang terinspirasi untuk membacanya. Sarat dengan ilmu dicampur pula dengan unsur-unsur komedi yang dapat menghiburkan hati walau ditengahnya serius mengingatkan kita kembali kepada ilmu matematika waktu di sekolah.

Anda berminat dengan buku Guru Aini

& anda rasa nak berkongsi dengan mereka di sekeliling anda ??

Ini dia kami bawakan Bundle Jimat Guru Aini

Setiap Pembelian didatangkan dengan PERCUMA

Bookmark , Kad Ucapan Istimewa & Button Badge

APA KATA PEMBACA TENTANG GURU AINI ?